İSG Sınavı [Güncel] Yeni Sorular-1

güncel iş sağlıığı ve güvenliği soruları

Merhaba arkadaşlar,  27 Aralık 2014 yapılacak olan İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavına hazırlık için sizlere bazı sorular hazırladık. Sorular [GÜNCEL] 'dir, bundan hiç kuşkunuz olmasın. Hedefimiz sizi bu sorularla İSG sınavına hazırlamaktır.Bu sorular sayesinde İnşallah sınavdan 70 ve  üstü bir not alacaksınız. Çünkü sorular kaliteli ve tamamen bilgiye dayalıdır. Kesinlikle konuları çok iyi öğrenmeden çözmeyin. Hepinize başarılar diliyorum. Bu arada yanlış olduğunu düşündüğünüz soru ve cevapları bize bildirirseniz seviniriz. İyi çalışmalar.

-SORULAR-

1. Aşağıdaki gazlardan hangisi kimyasal boğucu gaz değildir?

a) Hidrojen Sülfür

b) Karbon Monoksit

c) Bütan

d) Hidrojen Siyanür

2. Aşağıdakilerden hangisi metan gazının özelliklerinden değildir?

a) Basit boğucu gazdır.

b) Koku alma sinirlerini felç eder.

c) Havadan hafifdir.

d) Yanıcı ve patlayıcıdır.

 

3. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

a) Havasında % 2'den fazla metan bulunan yerlerde çalışma yapılamaz.

b) Tehlikeli alanlar açıkça görülebilir şekilde işaretlenmelidir.

c) 24 V luk lambalar kullanılmalıdır.

d) Kapalı alanlarda patlatma yapılmadan önce metan değerinin %1,5 değerinin altına inmesi beklenir.

 

4. İş yerinde olması gereken min. vemax. sıcaklık düzeyleri kaç °C dir?

a) 15-30

b) 14-28

c) 13-25

d) 10-30

 

5. En az kaç kişinin çalıştığı iş yerlerinde bir dinlenme odası sağlanmalıdır?

a) 2

b) 7

c) 10

d) 12

 

6. Kaç HZ altı sesler subsonik sesler sınıfına girer?

a) 200

b) 100

c) 50

d) 20

 

7. Duyma eşiği Kaç db'dir?

a) 0

b) 10

c) 20

d) 40

 

8. El-kol titreşiminde 8 saatlik çalışma süresi için günlük maruziyet sınır değeri nedir?

a) 1

b) 1,5

c) 2,5

d) 5

 

9.Tüm vücut titreşiminde 8 saatlik çalışma süresi için günlük maruziyet etkin değeri kaçtır?

a) 1,15

b) 1,5

c) 0,5

d) 2,5

 

10. Titreşimden oluşan meslek hastalığının yükümlülük süresi kaç yıldır?

a) 1

b) 2

c) 3

d) 5

 


CEVAPLAR: 1-C  2-B 3-D  4-A  5-C  6-D  7-A  8-D 9-C 10-B

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.