İSG Sınavı [Güncel] Yeni Sorular-2

güncel iş sağlıığı ve güvenliği soruları

27 Aralık 2014 de yapılacak olan İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavına hazırlık için sizlere bazı sorular hazırladık. Sorular [GÜNCEL] 'dir, bundan hiç kuşkunuz olmasın. Hedefimiz sizi bu sorularla İSG sınavına hazırlamaktır.Bu sorular sayesinde İnşallah sınavdan 70 ve  üstü bir not alacaksınız. Çünkü sorular kaliteli ve tamamen bilgiye dayalıdır. Kesinlikle konuları çok iyi öğrenmeden çözmeyin. Hepinize başarılar diliyorum. Bu arada yanlış olduğunu düşündüğünüz soru ve cevapları bize bildirirseniz seviniriz. İyi çalışmalar.

-SORULAR-

1. İnsanda hastalığa neden olabilen, çalışanlara zarar verebilecek, ancak topluma yayılma olasılığı olmayan, genellikle etkili korunma veya tedavi imkânı bulunan biyolojik etkenler. Tanımı aşağıdaki hangi biyolojik risk etmeni gurubudur?

a) Grup 1

b) Grup 2

c) Grup 3

d) Grup 4

2. Biyolojik risk etmenleri ile çalışan bir işletme kapatıldığında biyolojik etkene maruz kalan çalışanların listesi ile tutulan tüm tıbbi kayıtlar hangi kuruma teslim eder ya da bildirir ?

a) İSGÜM

b) Çalışma Bakanlığı

c) Sağlık Bakanlığı

d) Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

 

3. Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini kimler veremez?

a) İş yerinde görevli iş güvenliği uzmanları

b) İş yeri hekimleri

c) İşçi, işveren ve kamu görevlileri kuruluşları veya bu kuruluşlarca kurulan eğitim vakıfları ve ortaklaşa oluşturdukları eğitim merkezleri

d) Çalışanlardan sorumlu müdür.

 

4. İş güvenliği eğitim süreleri aşağıdakilerden hangisinde yanlış verilmiştir?

a) Az tehlikeli işyerleri için en az sekiz saat

b) Tehlikeli işyerleri için en az on iki saat

c) Çok tehlikeli işyerleri için en az altı saat

d) Çok tehlikeli işyerleri için en az on altı saat

 

5. Aşağıda alınan önlemlerden hangisi gürültünün kaynağında alınması gereken önlemlerden değildir?

a) Kullanılan makinelerin,gürültü düzeyi düşük makineler ile değiştirilmesi.

b) Gürültü kaynağı ile gürültüye maruz kalan kişi arasına gürültüyü önleyici engel koymak

c) Kaynak ile maruz kalan kişi arasındaki mesafeyi arttırmak

d) Gürültüye karşın etkin kişisel koruyucu kullanmak

 

6. Yapı işleri yönetmeliğine göre yüksekte çalışmada kullanılacak platform korkulukları yüksekliği en az kaç santimetre olmalıdır ?

a) 120

b) 110

c) 100

d) 90

 

7. Çok tehlikeli sınıfta yer alan bir iş yerinde işçi sayısı en az kaç olursa tam gün çalışan işyeri hekimi istihdamı zorunludur?

a) 500

b) 1000

c) 1500

d) 2000

 

8. Aşağıdakilerden hangisi işverenin yükümlülükleri arasında değildir?

a) Programların hazırlanması ve uygulanmasını sağlamak

b) Eğitimler için uygun yer, araç ve gereçlerin temin edilmesini sağlamak

c) Çalışanların bu programlara katılmasını sağlamak

d) Programın sonuna kadar katılmayanlara katılım belgesi düzenlenmesini sağlamak

 

9.Aşağıdakilerden hangisi kulak koruyucularını kullanırken yapılmamalıdır?

a) Gürültüsüz yerde takılıp çıkarılmalıdır.

b) Gürültülü yerlerde konuşurken çıkarılmalıdır.

c) Temiz elle takılıp çıkarılmalıdır.

d) Kulağa uygun şekilde takılmalıdır.

 

10. Asıl işveren alt işverenin çalışan sayıları ayrı ayrı elli ve daha fazla ise asıl işveren ve alt işveren .......... kurul kurar?

a) Birlikte

b) Ayrı ayrı

c) Ortak Karar vererek

d) Hiçbiri

 

 


CEVAPLAR: 1-B  2-D  3-D  4-C  5-D  6-C  7-B  8-D 9-B 10-B

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.