İSG Sınavı [Güncel] Yeni Sorular-3

güncel iş sağlıığı ve güvenliği soruları

Merhaba arkadaşlar,  27 Aralık 2014 de yapılacak olan İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavına hazırlık için sizlere bazı sorular hazırladık. Sorular [GÜNCEL] 'dir, bundan hiç kuşkunuz olmasın. Hedefimiz sizi bu sorularla İSG sınavına hazırlamaktır.Bu sorular sayesinde İnşallah sınavdan 70 ve  üstü bir not alacaksınız. Çünkü sorular kaliteli ve tamamen bilgiye dayalıdır. Kesinlikle konuları çok iyi öğrenmeden çözmeyin. Hepinize başarılar diliyorum. Bu arada yanlış olduğunu düşündüğünüz soru ve cevapları bize bildirirseniz seviniriz. İyi çalışmalar.

-SORULAR-

1. Kapalı alan çalışmalarına başlamadan önce kapalı alan giriş izin formuna yazılan çalışma saat aralığı en fazla ne kadar olabilir?

a) 1 gün

b) 1 Saat

c) 6 Saat

d) 12 Saat

2. Makinelerle çalışan tezgahlarda min. olması gereken açıklık miktarı kaç cm‟ dir ?

a) 50

b) 60

c) 80

d) 100

 

3. Kapalı işyerlerinde günde kaç defa ve kaç saatten az olmamak koşuluyla havalandırılmalı?

a) Günde 1 defa ve 1 saatten az olmamak koşulu

b) Günde 2 defa ve 1 saatten az olmamak koşulu

c) Günde 1 defa ve 2 saatten az olmamak koşulu

d) Günde 2 defa ve 2 saatten az olmamak koşulu

 

4. İş yerlerinde kişi başına düşmesi gereken serbest alanın sınırı metrekaredir?

a) 2

b) 2,5

c) 3,5

d) 4

 

5. Yangın yönetmeliğine göre çıkış kapılarının min. genişliği kaç cm dir ?

a) 70

b) 80

c) 100

d) 120

 

6. 4 kg ile 12 kg arasındaki yangın söndürücülerin montaj edileceği yükseklik seviyesi en fazla kaç cmdir?

a) 100

b) 90

c) 130

d) 140

 

7. Aşağıdakilerden hangisi öldürücü konsantrasyon değeridir?

a) LL50

b) LD45

c) LD50

d) LD45

 

8. İşitme kaybının yaşandığı birinci evre frekansı hangi ses aralığıdır?

a) 2000-2500 hz

b) 3000-3500 hz

c) 4000-4500 hz

d) 5000-5500 hz

 

9.Çalışanın gürültüden etkilendiği süreye ne denir?

a) Sınır Düzeyi

b) Eşik Düzeyi

c) Etkin Düzey

d) Maruziyet Düzeyi

 

10. Aşağıdakilerden hangisi Enfeksiyon zincirinden değildir?

a) Atık

b) Enfeksiyon Kaynağı

c) Sağlam Kişi

d) Bulaşma kaynağı

 

 


CEVAPLAR: 1-A  2-C  3-A  4-B  5-B  6-B  7-C  8-C 9-D 10-A

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.